Et kursus i mindfulness og livsmestring

Mange børn og unge har det svært i livet, de føler sig forkerte, er ensomme, eller bekymret.

Det er ikke meningen med barndommen!

Forløbet i livsmestring og mindfulness byder på mange forskellige redskaber der kan være medvirkende til at skabe indre ro, mod, forståelse, som er med til at styrke selvværdet.

Børn og unge introduceres til strategier og konkrete værktøjer, der gør det lettere at håndtere og forstå, svære tanker og følelser i hverdagen.

Med udgangspunkt i et holistisk menneskesyn, arbejder jeg ud fra teorien om, at krop, tanker og følelser hænger sammen. Derfor inddrages yoga og mindfulness, som redskaber til at mestre livets udfordringer.

Med en passioneret, nysgerrig og nærværende tilgang til børnene og de unge, etableres der et trygt rum, hvor alle følelser og tanker er okay.

Tanker kan være udfordrende og svære, og for mange bliver de til virkelighed. Vi har ca. 60.000 tanker dagligt, og de fleste tanker er negative og omhandler kritik af os selv. Vi arbejder derfor med forskellen på at vi HAR tanker men vi ER ikke vores tanker. Gennem brug af yoga og mindfulness, lærer børnene/de unge hvordan de kan flytte opmærksomheden ned i kroppen og derved finde ro.

En af mine fornemste opgaver i mine forløb med børn & unge er at lære dem, at de er præcis som de skal være. De er unikke og der findes kun en udgave af dem. På kurset bliver børnene opmærksomme på at skabe nærvær i kroppen gennem forskellige sanseøvelser, yoga, åndedrættet og meditationer.

Dit barn vil blandt andet blive støttet i...

Forholde sig til sine følelser og oplevelser
Håndtere negative tanker
Bevare kontakten til sig selv, når hverdagen går for stærkt
Finde og udnytte egne ressourcer
Øge eget selvværd og selvtillid
Styrke indre ro og mod

“Nogle gange er en oplevelse så speciel og helt igennem fantastisk, at det kan være svært at sætte ord på den betydning, og de følelser den har bragt med sig. Netop sådan en oplevelse har vores datter haft hos Betina, efter at have fulgt et 5 ugers individuelt livsmestringsforløb. Vores datter, der netop er fyldt 12 år, havde over en længere periode “hængt lidt med hovedet”. Stadig udadvendt og aktiv, men som mange andre piger der nærmer sig teenage-alderen, med enormt mange tanker – også nye, og anderledes tanker end tidligere. Der var gode tanker, men der var også de tanker der bestemt ikke var gode, hverken for selvtilliden eller selvværdet. Der var tanker der var så store, at det gik ud over nattesøvnen, fordi kroppen havde svært ved at finde ro. 

Efter 5 fantastiske uger, har vi fået vores glade og langt mere ubekymrede pige igen. Tankerne er stadig mange, men Betina har givet hende en hel, og meget solid rygsæk, som hun kan hive metoder op af, for at komme videre hvis hun havner i situationer, hvor hun føler “verden er blevet meget stor”, og hvor hun tvivler på, hvor hun selv passer ind i den. Dertil er nattesøvnen markant forbedret igen. Betina har indspillet en lille lydfil til hende, som hun lytter til hver aften, og langt de fleste aftener sover både hun og lillebror efter 10-12 minutter.

 Betinas evne til at se mennesket individuelt er helt unik, og hendes evne til at lytte, guide og støtte er usammenlignelig i forhold til noget andet menneske jeg har mødt på min vej. Som jeg har sagt til hende flere gange, ville livet være meget nemmere for mange, hvis alle havde deres “helt egen Betina”. Med disse ord, vil jeg gerne sende Betina min varmeste anbefalinger.

- Jannie

KONTAKT MIG